maanantai 27. elokuuta 2018

MPS/Atletico - FC Viikingit/S.C.P - Kolmonen - 25.08.2018

Astetta parempaa peliä kolmosesta

Lauantaina Pukinmäen sametilla käytiin Atleticon ja Viikinkien välinen ottelu, joka oli tällä kaudella ensimmäinen kolmosdivarin ottelu, jonka kuvasin. Aikaisemmin kolmosen vauhtia on haisteltu Regions Cupin ottelussa, jossa Töölön Taisto antoi tukkapöllyä Atletico/Akatemialle(raportti).

Kummastakaan joukkueesta ei ollut sen suurempia tietoja ennen kentällä menoa, jossa sain pikapäivityksen siihen, mitä ottelulta oli lupa odottaa. Odotukset päivän otteluun olivat suht korkealla ja ottelusta tulikin odotusten mukainen.

MPS/Atletico - FC Viikingit/S.C.P

Kolmonen on jakautunut tällä kaudella kolmeen osaan: Reipas ja Atlantis taistelevat ylivoimaisesti sarjan voitosta, näiden jälkeen tulee viiden joukkueen keskikasti ja loput 5 taistelevat putoamista vastaan. Panoksia otteluissa on varsinkin niiden joukkueiden kohdalla, jotka taistelevat putoamista vastaan. Kirjoitushetkellä viimeisen ja kahdeksannen joukkueen välinen ero on vain 6 pistettä.

Vaikka Viikingit ovat sarjataulukon peräpäässä ei se näkynyt ottelun aikana. Alemmissa sarjoissa tämä olisi tarkoittanut todennäköisesti sitä, että ottelusta olisi tullut varsin yksipuolinen ja sitä kautta varsin tylsä. Viikingit kuitenkin näyttivät, etteivät he ole aivan niin huonoja, kuin sarjataulukon sijoitus antaisi ennakolta ymmärtää.


Tasainen taisto alusta loppuun

Ottelu alkoi Atleticon hallinnalla. Atletico pääsi keskitys paikkoihin, mutta keskitysten laatu oli varsin heikkoa, eikä omaa miestä löytynyt maalilta. Viikinkien puolustus piti hyvin Atleticon hyökkääjät aisoissa ja pystyivät siivoamaan vaarallisimmat pallot pois.

Viikingit saivat oman hyökkäyspelin käyntiin vasta noin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. 27:lla minuutilla Viikingit saivat vapaapotkun noin 20:stä metristä. Vaparista Viikingit lähtivät yrittämään suoraa maalia ja tällä kertaa veto meni täydellisesti vasempaan yläkulmaan ohi maaliviivalle jääneen Atletico maalivahdin. Veto oli tällä kertaa vaan niin hyvä, ettei maalivahdilla ollut mitään asiaa ottaa palloa kiinni.

Vieraat 0-1 johtoon vaparista.
MPS/Atletico kuitenkin pääsi kuittaamaan tilanteen varsin nopeasti tilanteen tasoihin. Vain 3 minuuttia myöhemmin Atletico sai vaparin noin 30 metristä, josta keskitys löysi varsin vapaana olevan Atleticon kapteeniin, joka jatkoi volleystä pallon ohi Viikinkien maalivahdin.

Ensimmäisen puoliajan loppu oli Atleticon pyöritystä, mutta hyvistä maalipaikoista huolimatta palloa ei vaan saatu tolppien sisäpuolelle.

2. puoliaika

Toinen puoliaika alkoi Atleticon kannalta varsin suotuisasti, sillä vain muutama minuutin jälkeen pallo oli taas Viikinkien maalissa. Tällä kertaa pallo saatiin toimitettua maalin suoralla hyökkäyksellä oikeasta laidasta. Aikaisemmat hyökkäykset olivat usein tyrehtyneet Atleticon osalta huonoihin syöttöihin, mihin tällä kertaa ei ollut mahdollisuutta, joten suora laukaus takanurkkaan oli oikea ratkaisu.

Ottelussa olisi toivonut että, Atletico olisi yrittänyt näitä laukauksia hieman enemmän, sillä Atleticon syötöt ja kuljetukset olivat pyytäneet vastustajalle.

Toinen jakso ei tarjonnut enempää maaleja, mutta paikkoja oli molemmilla tehdä useampikin. Ottelu oli kaiken kaikkiaan hyvä tempoinen ja viihdyttävä. Katsojiakin oli kerääntynyt noin viitisenkymmentä.

Tunnetta ja tuskaa

Ensimmäiseksi kolmosen otteluksi tuli hieman yllätyksenä, kuinka paljon molempien joukkueiden maalivahdit joutuivat ohjaamaan omaa puolustuslinjaa. Ensimmäisellä jaksolla Viikinkien maalivahti teki sitä hieman vähemmän, mutta käskyt olivat varsin selkeitä ja puolustus peli olikin tänään Viikinkien parasta antia.

Toisella puoliajalla kuvauspisteen viereen tuli Atleticon maalivahti. Atleticon maalivahti ei todellakaan säästellyt kirosanoja, eikä ujostellut kertoa mielipidettään puolustuksen toilailuista. Huutia sai myös maalivahdin omat avaukset, maalivahdilta itseltään, mikäli ne lähtivät huonosti. Atleticon puolustus oli tänään kyllä varsin hiljainen ja useamman kerran samaan palloon oli menossa molemmat topparit. On siis hyvä että Atleticolla on maalivahti, joka on näinkin kovaääninen ja valmis ohjaamaan puolustuslinjaa.

MPS/Atlecio - #1 Elis Rantala. Illan kova äänisin.

Ottelu: MPS/Atletico Malmi 2-1 FC Viikingit/S.C.P
Pelipaikka: Pukinmäki N
Sarja: Miehet Kolmonen Uusimaa
Aika: 25.08.2018 klo: 15:15(15:00). Alku viivästyi paperitöiden takia.Ottelun kuvat: MPS/Atletico - FC Viikingit/S.C.P

Linkit vievät Googlen kuvagalleriaan. Samaisesta paikasta voit myös ladata kaikki ottelun kuvat omalle koneellesi.  


Luetuimmat